AMERİKAN BAŞKANI'NIN OĞLU 3 SUÇTAN HÜKÜM GİYDİ
Başkan Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, federal silah davasındaki 3 suçun hepsinden hüküm giydi WILMINGTON, Del. (AP) — Başkan Biden'ın oğlu Hunter Biden Salı günü, 2018'de bir tabanca satın almasıyla ilgili üç ağır suçlamadan da suçlu bulundu. Savcılar, başkanın oğlunun silah satın alırken doldurduğu formda yalan söylediğini ileri sürmüştü.

Hunter Biden, iki gün boyunca yalnızca üç saat süren jüri görüşmelerinin ardından karar okunurken dümdüz ileriye baktı ve çok az duygu belirtisi gösterdi. Mahkeme salonundan ayrılmadan önce avukatlarına sarıldı, hafifçe gülümsedi ve karısı Melissa'yı öptü.

 

Başkan Joe Biden karardan kısa bir süre sonra bir açıklama yaparak davanın sonucunu kabul edeceğini ve "Hunter temyiz başvurusunu değerlendirirken yargı sürecine saygı göstermeye devam edeceğini" söyledi.

 

Ne olmuştu? Jüri üyeleri, Hunter Biden'ı federal lisanslı bir silah satıcısına yalan söylemekten, uyuşturucu kullanıcısı olmadığını söyleyerek başvuru hakkında asılsız iddiada bulunmaktan ve silahı 11 gün boyunca yasa dışı olarak bulundurmaktan suçlu buldu.

Hunter Biden, ABD Bölge Hakimi Maryellen Noreika tarafından mahkum edildiğinde 25 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak, ancak ilk kez suç işleyenler azami sınıra yaklaşamıyor ve Biden'ın ona parmaklıklar ardında süre tanıyıp tanımayacağı da belirsiz. Hakim bir ceza tarihi henüz belirlemedi.

 

Başkanın oğluna ilişkin uzun süredir devam eden federal soruşturmayı yürüten savcı özel avukat David Weiss, kararın ardından gazetecilere verdiği demeçte, "Bu ülkede hiç kimse hukukun üstünde değildir", "kim olursa olsun herkes yaptıklarının hesabını vermelidir" dedi.

 

Hunter Biden'ın avukatı Abbe Lowell, "mevcut tüm yasal zorlukları güçlü bir şekilde takip etmeye devam edeceklerini" söyleyerek temyize gideceklerini öne sürdü. Hunter Biden yaptığı yazılı açıklamada sonuçtan hayal kırıklığına uğradığını ancak ailesinin ve arkadaşlarının desteğinden dolayı minnettar olduğunu söyledi.

 

Jüri üyelerinin karara vardıklarının açıklanmasının ardından jüri kararı hızla okundu. Duruşmanın büyük bölümünde yer alan First Lady Jill Biden ve diğer bazı aile üyeleri, jürinin kararını dinlemek için mahkeme salonuna zamanında ulaşamadılar. Kararın ardından Hunter Biden, First Lady ve eşiyle el ele tutuşarak adliyeden ayrıldı. Muhabirlerle konuşmadılar, bekleyen SUV'lara bindiler ve oradan ayrıldılar.

Emin Erman, ABD’den bildiriyor.